Pecorino Sardo l'isolano formaggio pecora - Mælk fra sardinske får - Pecorino Sardo l'isolano er en umamibombe med karakter og kompleksitet.

Se prisen på varen
Varenummer: lot : 16102025

  


  Pecorino Sardo  I'isolano formaggio pecora 

Pris pr. Kg. 358,75


Skåret Dato: 16.06.2025.  Best før : 16.10.2025


Pecorino Sardo I'isolano er en halvfast ost af fåremælk, modnet i mindst 6 måneder.

Fantastisk lækker blød, struktur og fugtighed, som var det en dansk flødehavarti, meget afdæmpet smag af fåremælken fra Sardinien. 1,2 gram salt pr. 100 gram - hvor imod en Pecorino Romano er oppe på 2,3 gram salt pr. 100 gram. 

Så denne Pecorino Sardo I'isolano, er noget helt for sig. ( I'isolano betyder Øboeren )

Flot og dekorativ ost med fast konsistens og flot lysegul farve. God spændende ostesmag. 


Velegnet til ostebordet med sprødt Ciabattabrød til sammen med lidt frisk frugt og lækre figner.

Er også god til at gratinere med, eller bare på et af de mange lækre brød vi nyder her i danmark, så lækkert med denne Pecorino Sardo.


Pecorino Sardo I'isolano er en traditionsrig og karakterfuld fåreost fra Sardinien, Italien, der bærer det prestigefyldte DOP-mærke (Denominazione di Origine Protetta). Dette sikrer, at osten er fremstillet efter strenge regler og udelukkende med mælk fra sardinske får.  


🌿 Produktion og oprindelse


Osten fremstilles af pasteuriseret fåremælk fra Sardinien, hvor fårene græsser frit på øens frodige enge. Denne naturlige kost bidrager til ostens unikke smagsprofil. Produktionen følger traditionelle metoder, herunder koagulering med kalveløbe og lagring under kontrollerede forhold.   


Antal
Priser er inkl. moms

Ingredienser : MÆLK. ( får ) Salt. Osteløbe.

Opbevares ved +4 - +8 grader. 

Næringsdeklaration, gennemsnit pr. 100 gram.

Energi :  1613 kj / 389 kcal.

Fedt : 31 gram.

Heraf mættede fedtsyrer : 19 gram.

Kulhydrater : < 0,5 gram.

Heraf sukkerarter : < 0,5 gram.

Protein : 27 gram.

Salt : 1,2 gram


🍷 Serveringsforslag


Pecorino Sardo Maturo er alsidig i brug. Den kan nydes alene, i skiver med brød og oliven, eller revet over pastaretter og supper. Den intense smag harmonerer godt med fyldige rødvine som Cannonau di Sardegna eller Carignano del Sulcis.    



Umami - Pecorino Sardo Maturo DOP indeholder helt klart umami – og faktisk en hel del af det!


Hvorfor?

Umami er den “femte smag”, som giver en dyb, rund og tilfredsstillende smagsoplevelse. Den findes især i modne oste, tørret kød, svampe og fermenterede produkter.

Pecorino Sardo Maturo er lavet på fåremælk, som har højere indhold af proteiner og fedt end komælk – og det giver mere potentiale for umami, især ved længere lagring.

Under modningsprocessen nedbrydes proteinerne til frie aminosyrer, bl.a. glutaminsyre, som er en vigtig kilde til umami.


Hvordan smager det?


Den umamirige smag viser sig i:

Den salte, pikante dybde

En lang eftersmag

En lidt “kødfuld”, næsten bouillonagtig fornemmelse i munden



Så ja – Pecorino Sardo Maturo er en umamibombe med karakter og kompleksitet. Perfekt til at løfte pasta, risotto eller bare et stykke brød med et glas rødvin.


Til en kraftig og umamifyldt ost som Pecorino Sardo Maturo DOP skal du bruge vine, der matcher ostens intensitet og komplementerer den salte og pikante smag.