Udsolgt - GORGONZOLA DOLCE D.O.P. fior di pannerone patrucco 1436 Gram - Fra Lombardiet.

299,00 kr.

    

    Gorgonzola dolce D.O.P


GORGONZOLA DOLCE D.O.P. Italy  - Fra Lombardiet Ca. 1,4+ Kg. Sælges i hele stykker på Ca. 1,4+ Kg. Nok til at dele med vennerne :-) Bedst før: 30.08.21 - Men fejler intet der efter. Læs længere nede...


Gorgonzola dolce D.O.P.

Gorgonzola er en blå ost med en kort til middel ældning, her er tale om 2 - 3 måneder, fra den sødet ( Dolce ) til den noget kraftigere ( denne har lageret i 50 dage ). Den blev oprindeligt produceret i Lombardiet i landsbyen Gorgonzola. Denne ost var en af de første oste, der modtog DOP-betegnelsen. Legenden siger, at gorgonzola-osten blev opfundet ved en fejltagelse, da en ung mand glemte osten i kælderen den ene dag og den næste dag for at kompensere for sin fejl, tilføjede han frisk ostemasse. Han smagte osten, og dens smag var utrolig, så han besluttede at reproducere den. Den søde gorgonzola ældes i maksimalt 50 dage, den viser en blød tekstur med sin typiske blå farve givet af Penicillium-formen. Gorgonzola er lavet med komælk og er rig på smag og en unik ost.


Lige som med alle andre oste skal gorgonzolaen ud af køleskabet mindst en halv time, før den skal spises. Her kommer smagen mere til sin ret, end når den er køleskabskold. Derudover får du ikke glæde af den milde Gorgonzolas lækre konsistens, hvis den er kold. Gorgonzolanens smag passer fint til søde sager og varme retter. 


En anden vigtig detalje, så har Gorgonzolaen, som så mange andre vare en bedst før dato. NU er jeg jo ikke mejerist, men bare en glad gorgonzola mm. Spiser. Men denne bedst før dato, kan jeg ikke helt være enig i. I mange oste tilfælder. En Gorgonzola er dejlig Dolce ved ca. 30 dage og Intenso efter 50 - 60 dage. Jeg er meget mere til en Gorgonzola, der er “ gået “ langt over denne “ Bedst før dato. Jeg er ikke bange for ost. Køleskab, skær det stykke af du skal bruge, resten skal tilbage i køleskabet. God hygiejne, både ude og i køleskabet, skaber rigtigt gode vilkår for en Gorgonzola, jeg har den meget længere end bedst før datoen, for mig er den bedst efter den før omtalte, bedst før dato. Så tjek lige datoen, inden du køber dig et stykke Gorgonzola af mig ! Jeg er ikke ude på at sælge dig en ost der er udløbet på datoen, jeg vil bare gerne give dig en god oplevelse. Skulle du mod min forventning, modtage en Gorgonzola, der er løbet løbsk, så kontakt mig lige, så finder vi ogsåå ud af det. God oplevelse, god smag.  Lars  - Italiensk ost.


Hvordan laver man Gorgonzola :-)


Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager

Prøv den med rå grøntsager (selleri, peberfrugt, cherrytomater, gulerødder). Eller med kogte kartofler og broccoli eller med sauteret squash.


Ciao - Italiensk ost
Gorgonzola Fior di Pannerone D.O.P
Ingredienser : MÆLK. ( Fra køer i Piedmonte )
Salt. Osteløbe.
Opbevares ved +2 - +8 grader. 
Næringsdeklaration, gennemsnit pr. 100 gram.
Energi :  1334 kj / 319 kcal.
Fedt : 27 gram.
Heraf mættede fedtsyrer : 19 gram.
Kulhydrater : 0,1 gram.
Heraf sukkerarter : 0,1 gram.
Protein : 19 gram.
Salt : 1,3 gram