🇮🇹 Velkommen til Italiensk ost 🇮🇹
Ordet Parmesan er blevet beskyttet i EU af Parmigiano Reggiano, Italien. Jeg har derfor, ikke kunnet fortsætte med webshop navnet Parmesanshop, som dog var mere præcist, om hvad du kan finde her.
Italiensk ost / Parmesanshop drives af en enkelt person, mig, jeg har alle roller :-) webdesign, pakker, indkøber, kundeservice mm. Ringer eller skriver du til Italiensk ost, så vil det altid være mig , Lars du får fat i, og du er velkommen.
Mit valt af Parmigiano Reggiano er på grund af mange ting, vigtigst er at der er meget opsyn og kontrol ! Alle dyr skal have det godt, og det har de køer der levere mælk til en godkendt Parmigiano Reggiano mejeri.
Jagten på de gode oste, stammer fra min kokke tid, den evige jagt på god smag og umami, her er Parmigiano Reggiano helt klart på første pladsen, brug det og brug nok af det.
Jamen hov, jeg kan også købe Parmigiano Reggiano i den lokale butik ? Ja det er rigtigt, og den fejler intet, det kan du roligt gøre, MEN du kan få meget mere for de samme penge og mere at vælge i mellem. Her i shoppen finder du mange forskellige oste / mejerier med forskellige lageringer. Det er som med mænd, piger, vin mm. Det er bare ikke altsammen ens ;-) og den " flaske " du syntes er pæn, er ikke altid god, det kan man ikke regne med. Derfor skal de rigtige findes og hentes hjem. Det tager jeg mig gerne af.
Jeg handler med Parmigiano Reggiano, fra mange forskellige mejerier i Emilia regionen. Jeg handler direkte med den familie der har køerne på gården / mejeriet, der leverer mælken til familiens produktion af Parmigiano Reggiano. Handlerne forgår typisk om formiddagen, når morgenmalkningen er slut og det er kontortid. Ingen mellemled, giver altid en god pris.
Byder på hele oste ( Ca. 38 Kg ) Med ostens unikke nummer, kan jeg se hvilke køer der har spist sommergræs med lidt blomster og hvilke der har fået hø af sommergræs også med blomster. Nogle mejerier giver deres kvæg, samme foder hele året, hvilket betyder at køerne levere den samme mælk hele året. Andre mejerier går op i at lave sommer ost og efterår mm. Oste fra de mejerier, er typisk mærket med hvilken dato mælken er fra. Det giver flere helt forskellige oste, men som alle altid er i en høj klasse. Osten bliver åbnet og skåret. Stykker, vakuumpakkes og sendes til mig. Er du ny med Parmigiano Reggiano, altså frisk Parmigiano Reggiano fra hele stykker, så vil jeg anbefale dig at med et stykke 24 mesi. 24 mesi betyder, lageret i 24 måneder, 2 år på lager. Det er ikke en onkel kras, stærk ost som vi kender de mange gode oste fra Danmark, det er en intens smag af koens mælk og området den har gået og hygget sig i. Når du har prøvet denne 24 mesi, så ved du om du skal bevæge dig mod 36, 48, 60 mesi eller mod 18 og 12 mesi. Kom glad, jeg er ret sikker på du vil dåne over sådanne et stykke Parmigiano Reggiano. Me Time - gør noget for dig selv. Jeg kan ikke spise et helt kilo ? nej ikke lige nu, men osten kan fint gemmes i et klæde i køleskabet i flere uger.
Denne lille webshop er opstået pga. Min passion for Parmigiano Reggiano og ikke mindst at finde de gode, der er stor forskel på kvaliteten, smagen og prisen. Det er ikke helt som med vin, med en helt ung Parmigiano på bare 13 mesi, har du allerede en god Parmigiano Reggiano, så den kan du roligt købe og få en god oplevelse, og så bliver det bare bedre og bedre der fra.
Parmigiano er en ost med en hård konsistens, produceret i Emilia Romagna. Parmigiano er den berømte og elskede hovedperson på alle italienske borde. Det særlige ved denne ost er, at den er produceret med rå komælk, halvskummet ved at fjerne fedtet på overfladen og uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Det anbefales at smage produktet alene, i flager eller stykker eller som ingrediens i mange retter.
Venlig hilsen
🇮🇹 🇩🇰
Lars Luie Nielsen
E-mail: shop@Italiensk-ost.dk