Parmigiano-Reggiano - Opbevaring - Stofpose. Lad osten ånde.

39,00 kr.

Parmigiano-Reggiano - Stofpose er helt perfekt til opbevaring af din Parmigiano-Reggiano.

Når du ønsker at "vække" din parmesanost fra sin dvale, åbner du vakuumpakningen, osten skal tages helt ud af vakuumposen og placeres i stofposen. Parmesanosten vil nu starte sin videre udvikling. 

Skulle din Parmigiano-Reggiano blive lidt for tør, kan du stænke lidt vand på stofposen, så den fugter osten. Smart opbevaring på køl. Jeg har haft parmesan i helt op til 8 uger i køleskabet, men så var der altså heller ikke mere tilbage. Det er nemt, og kan anbefales. 

Sådan undgår du, at parmesanosten bliver muggen.

Bliver parmesanosten tør, kan du stænke osten med lidt dråber vand.

Lad osten ånde

Ostetyperne parmesan og grana holder sig bedst, når du pakker dem ind i et stykke klæde, for eksempel et viskestykke eller stofpose, de skal kunne ånde. 

Se på lagringen

Den længst lagrede ost indeholder mindst vand og kan holde længere end mindre lagret ost. Parmesanost er som regel lagret længere end granaost. Parmesanost og granaost ligner hinanden og fremstilles på næsten samme måde. De er begge hårde og tørre med en kornet struktur og er begge velegnede til at rive eller brække i små stykker. Navnet grana henviser til ostens granulerede konsistens. Parmesanost, der smykker sig med titlen Parmigiano Reggiano, er underlagt flere krav end granaost og er derfor også dyrere. Et af kravene er den lange lagringstid på mindst et år, granaost skal lagres mindst 8 måneder.


Brug flittigt af osten

Parmesanost eller granaost er en fin smagsgiver. Brug den til alle dine pastaretter, men også til en fin garnering af purerede supper af for eksempel rodfrugter. Parmesanost og granaost er fuld af umami smag og en fin saltsmag, som fremhæver grøntsagernes smag. Smid ikke det sidste hårde stykke ud. Det er den allerbedste del, mener italienerne. Den sidste hårde gnalling er perfekt til at krydre en minestronesuppe. Ostestykket smelter, når det bliver lagt ned i den varme suppe.


Vask hænder og køleskab

God hygiejne forlænger holdbarheden af parmesanosten. Vask hænder, inden du pakker osten ud og begynder at skære eller rive af den. Hold køleskabet rent. 


Ikke alle hvide pletter er mug

Bliver osten blålig, er der ved at gå mug i den, og det kan være en god ide at kassere den. Hvide pletter behøver derimod ikke at være tegn på begyndende mug. Saltet i osten trænger ud i overfladen og kan ligne mug. Kig godt efter, måske er det ostens salt, du har fået øje på.


Antal
1
Tilføj til kurv